Classes and fares - British Airways

 

Класи и тарифи

British airways logo


Резервирайки Вашето пътуване с British Airways може да избирате между четири пътнически класи на борда на техните самолети – Economy, Premium Economy, Business и First Class.

 

 

 

ECONOMY CLASS

Икономичната класа предлага няколко вида тарифи в зависимост дали пътувате във или извън Европа (Euro Traveller/ World Traveller).


Euro Traveller е част от икономичната класа на British Airways, която обхваща само полети до дестинации в Европа. Тарифите, между които може да избирате са: Basic, Plus и Plus Flex.

 

 

 

BASIC FARE

 

Basic fare е най-базовата тарифа, както и самото й име подсказва и това е най-евтиният вариант за пътуване с British Airways. Подходяща е за хора, които пътуват с по-малко багаж и предпочитат да го вземат със себе си в кабината на самолета. Позволено е качването на борда на до 2 бр. ръчен багаж, всеки от които с максимално тегло до 23 кг. и размери 40 x 30 x 15 см. и 56 x 45 x 25 см.


Допълнителни услуги като добавяне на чекиран багаж, избор на място, опция за смяна на дата и други, са възможни след заплащане на определена такса, като за целта може да се свържете с нас и ние да Ви помогнем с това. Ако се наложи да канселирате своето пътуване, заплатените такси по билета са невъзвръщаеми.
 

 

 

PLUS FARE

 

Plus fare Ви позволява пренасянето на ръчен багаж, по същите условия като на Basic тарифата, като тук в допълнение на кабинния багаж имате право и на 1 бр. чекиран багаж с размери 90 x 75 x 43 см. и максимално тегло до 23 кг. Освен това може да изберете своето място в самолета напълно безплатно, но не по-рано от 48 часа преди полета.


Удобство за пътниците е възможността да правят промени в датата на пътуване, напълно безплатно  в деня на полета , до час преди излитането. Ако има разлика между стойността на тарифите от оригиналната и новоизбраната дата на пътуване, то тази разлика се доплаща. Всички по-ранни промени са възможни срещу доплащане на определена такса. Както при Basic тарифата, и тук възстановяването на суми в случай на канселация не е възможно.
 

 

 

PLUS FLEX

 

Най-гъвкавата и предпочитана от хора с често променящи се планове е тарифата Plus Flex.


Освен, че включва всички нужни услуги като 2 бр. ръчен багаж и право на 1 бр. чекиран багаж (важат гореописаните условия), имате право да резервирате място в самолета изцяло по Ваш ибор по всяко време. Относно промените в датите на пътуването Ви – това също е възможно безплатно по всяко време, като единствено евентуалната разлика в тарифите между старата и новата дата се доплаща. Като най – скъпа тарифа, предлагаща пълен пакет от услуги, Plus Flex дава правото и на пълно възстановяване на стойността на билета при отказ от пътуване.


Всички тарифи на икономичната класа Euro Traveller включват бутилка вода или напитки като сок/ безалкохолно +  малък пакет храна като крекери или чипс. Ако желаете друг тип храни или напитки може да си закупите такива на борда, като изберете от наличността в менюто.

 

 

World Traveller е отново част от икономичната класа на British Airways, която включва две тарифи Basic и Standard и обхваща пътувания с по-дълги маршрути извън Европа.


Предимства при пътуване в тази класа са изцяло обновения салон, комплект лични принадлежности за всеки, включително малко одеало и мека възглавница, удобните ергономични седалки, с включени плоски led екрани на гърба си, предлагащи безброй забавления за всеки  индивидуален избор и на последно място, но не и по значимост, разнообразни детски програми и игри на борда, които да направят семейната ваканция по-приятна.
 

 

 

WORLD TRAVELLER – BASIC

 

Basic тарифата по полети на дълги маршрути извън Европа Ви дава само най – нужното на борда – право на 2 бр. ръчен багаж, със стандартните изсиквания на авиокомпанията, и право на меню с избор от храни и напитки.


Добавяне на чекиран багаж, предварителен избор на седалка в самолета и опцията за смяна на датите на полета са възможни срещу допълнително заплащане, като за целта може да потърсите нашата помощ.
 

 

 

 

WORLD TRAVELLER STANDARD

 

Standard е тарифа, подходяща за всеки, който пътува с повече багаж - освен позволения ръчен багаж (до 2 бр.) имате право и на 1 бр. чекиран с максимално тегло до 23 кг. Друго предимство на тази тарифа е възможността за безплатна предварителна резервация на седалка по Ваш избор, като тази услуга е достъпна не по-рано от 24 часа преди полета.


Изхранването и напитките отново са включени в цената.

 

 

 

 

PREMIUM ECONOMY CLASS (WORLD TRAVELLER PLUS)

 

Premium Economy или т.нар. World Traveller Plus представлява премиум икономичната класа на British Airways, която Ви предлага пакет от услуги и преференции преди и по време на полети с дълги международни маршрути.

 

Пътници, пътуващи с билети закупени по Премиум тарифата са настанени в отделена компактна кабина на борда на самолета, със собствен обслужващ персонал. Сравнително по – голямото пространство между седалките (почти двойно повече спрямо икономична класа), приоритеният чек-ин и богатият избор от храни и напитки, включително премиум алкохолни напитки и коктейли, са част от привилегиите, които ще получите като част от стойността на тарифата.

 

Най-голямото предимство при тази тарифа е възможността да носите двойно повече багаж на борда - право на до 2 бр. салонен багаж спрямо изискванията за ръчен багаж на компанията + до 2 бр. багаж с размерите спрямо изискванията за чекиран багаж, като за всички максималното допустимо тегло е 23 кг. Изборът на седалка е възможен безплатно не по-рано от 24 часа преди полета.


Ако желаете да добавите други допълнителни услуги (чекиран багаж, предварителен избор на седалка, промяна на полет и т.н.) може да го напарвите на по-късен етап в резервацията си срещу доплащане на определена такса.


Ако имате нужда от съдействие за целта, моля, свържете се с наш опитен консултант, който би Ви помогнал с удоволствие.
 

 


 

 

BUSINESS CLASS

 

British Airways могат да предложат и прекрасни условия за пътуване в Business класата си. Такъв тип пътническа класа е предпочитана от хора, които желаят повече пространство, спокойствие и лично отношение по време на полета си.


Бизнес класата е подразделена на три тарифи, в зависимост от дестинацията на Вашето пътуване – Club Europe, Club World и Club World London city.

 

 

 

CLUB EUROPE

 

Club Europe предлага идеалната комбинация от комфорт и практичност за Вашето пътуване в рамките на ЕС и Велкикобритания.

 

Може да се възползвате от широки седалки, които да Ви осигурят максимален комфорт на борда (при тройка седлаки, средната винаги остава незаета с цел повече пространство за клиента), имате право на 2 бр ръчен и 2 бр чекиран багаж (вижте съответните изсиквания за багаж на авиокомпанията) и разбира се може да се насладите на богат избор от храни и напитки на борда.

 

Част от привилегиите за пътниците от този тип класа е достъпа до луксозни lounge зали на British Airways на много летища по цял свят и също така приоритетен чек-ин и бординг в деня на полета, както и fast track гишета за проверки и граничен контрол.

 

 

 

CLUB WORLD

 

Club World определено надгражда като лукс и удобства на борда Club Europe като предлага на пътниците си големи и широки седалки, които при нужда се преобразуват в напълно хоризонтално легло, стабилна и постоянна WiFi връзка във въздуха, луксозен комплект от лични принадлежности в салона на самолета, достъп до всички Lounge зали на компанията по летищата в цял свят, както и достъп до СПА центъра, разположен на Терминал 3 на летище Хийтроу в Лондон.


Относно позволения багаж – право на 2 бр ръчен и на 2 бр чекиран багаж, съобразно съответните изсиквания за размери и тегло. Регистрацията на летището отново е с приоритет, като се извършва на специално обозначени за целта гишета – търсите надпис Club World.


Club Suites са най-обновените и луксозни бизнес клас кабини, които към момента се предлагат само на самолети A350 & Boeing 777 (по маршрути до Дубай, Торонто или Тел Авив).

 

 

 

CLUB WORLD LONDON

Club World London city е ексклузивен вариант на тарифата Club World, който се предлага само в директни полети между JFK New York и всички градски летища в Лондон (Хийтроу и Гетуик).

 

Допълнителните екстри като малкия размер на специално обособената кабина за този тип бизнес класа (8 реда, общо 32 места), силната и постоянна интернет връзка по време на полета, личен iPad, зареден с актуални развлекателни филми, видеа, аудио книги и богато на вкусове гурме меню са само част от привилегиите и луксозните удобства, които правят тази тарифа предпочитана за много от пътуващите по този маршрут.

 

 

 

 

FIRST CLASS

 

First Class – най-луксозното и скъпо предложение от British Airways! Да пътуваш в първа класа на британския авиопревозвач с е истинска наслада за всички сетива. Освен удобни, още по-просторни седалки, превръщащи се в почти двуметрови хоризонтални легла,  подбрано гурме меню от изискани храни и на питки на борда, постоянна интернет връзка, 15-инчови дигитални екрани, предлагащи редица филми и видеа, имате право и на достъп до най – луксозните и модерни Lounge зали на British Airways, като една от тях е Concord Room (на летище Хийтроу, Лондон терминал 5 и на летище JFK, NY city, терминал 7).


First Class позволява до 2 бр. ръчен и до 3 бр. чекиран багаж със съответното тегло.


Всякакви промени по полета , както и евентуално възстановяване на суми при отказ от пътуване, са възможни напълно безплатно, като част от стойността на Първа класа.
 

 

 

 

 

 


Обратно

 

 

 

 

 

 

Край на страницата


Creative Commons License British Airways – класи и тарифи by Кристина Симеонова is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

публикувана 08.2020   /  обновена 10.2020

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка