Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Aeroflot

Обща информация за AeroflotОбща информация за авиокомпания Aeroflot

Aeroflot е националният превозвач и най-голямата авиокомпания на Русия.  Aeroflot обслужва вътрешни и международни полети до 97 града в 48 държави, главно от  международното летище Шереметиево, Москва.

 

Основна база и полети

С седалище в Москва Aeroflot е една от най-старите авиокомпании в света, основана в далечната 1923г. По време на Съветската власт Aeroflot става синоним на съветската гражданска авиация. Компанията е и първата в света, която открива редовна пътническа линия на 15 септември 1956 със самолет Туполев ТУ-104.

По време на Съветската ера, Aeroflot е националния превозвач на СССР и най-голямата авиокомпания в света. След падането на комунизма, Aeroflot се превърна от държавна в полу-приватизирана компания, която днес се определя като една от най-печелившите в света.

Aeroflot  е предприел модернизиране на флота си, интензивно увеличаване на дестинациите и подобряване на имиджа си. През април 2006, компанията се присъедине към алианса SkyTeam.

Към март 2010г. Aeroflot обслужва редовни пътнически и товарни превози до 48 държави и 97 дестинации.

 

Авиопарк

Компанията поетапно обновява своя флот с модерни пътнически самолети - AirBus и Boeing. Притежава 24 A320/A319 самолета, обслужважи дестинациите в Европа и Русия и 11 самолета Boeing 767, за дълги разтояния. Общия брой самолети с които разполага компанията са 93, като за 2009 е превозила 6.9 милиона пътника.
На 14 януари 2010г., Aeroflot "пенсионира" последнята ТУ-154, след 40 години служба. Последният полет бе по линията Екатерининбург - Москва.

 

« обратно

 

Creative Commons LicenseОбща информация за авиокомпания Aeroflot by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

 

 

обновена 02.2017
Получавай пръв най-изгодните оферти