Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Airberlin

Обща информация за авиокомпания AirberlinОбща информация за авиокомпания Airberlin

Air Berlin е втората по големина авиокампания в германия след Lufthansa и шестата по големина в Европа по превозени пътници. Авиокомпанията обслужва широка мрежа от редовни и нискотарифни полети, включително и ваканционни дестинации в Средиземноморския регион, Канарските острови, Северна Африка, както и делечни дестинации в Югоизточна Азия, Карибския басейн и САЩ.
Въпреки това Air Berlin е концентрурал по-голямата част от трафика си в Германия и Европа, като обслужва главно бизнес пътувания. Компанията лети до 23 града в Германия - повече от която и да е друга авиокомпания. Главната централа се намира в международното летище в Берлин - Airport Bureau Center. На 26 юли 2010, Air Berlin се присъедини към консорциума Oneworld.

През 1978г. бившият пилот от Pan Am Ким Лундгрен и генералният директор на Modern Air Transport Джон МакДоналд основават Air Berlin Inc., като извънреден американски превозвач, с основна база Маями, Флорида. Причината за това бил специалния статус на Западен Берлин по времето на студената война, чийто въздушен трафик от и до града бил ограничен единствено за авиокомпании от САЩ, Великобритания и Франция. В допълниние към това целия екипаж на самолетите трябвало да са граждани на една от изброените страни. Така на сцената се появила новата авиокомпания, която трябвало да задоволи нуждите на гражданите на Западен Берлин.

Първият полет се осъществил на 28 април 1979 (от Берлин до Палма де Майорка) с първия закупен самолет на компанията - Boeing 707-320. На 2-ри октомври 1990 с обединението на Германия (което слага и край на специалния статус на Берлин), авиокомпанията е наименована Air Berlin и германски инвеститори придобиват по-голямата част от акциите на компанията и започва нова ера в историята на Air Berlin. На следващата година компанията е регистрирана под германското законодателство, когато става и член на IATA. Януари 2004, от Air Berlin обявяват кооперирането им с Fly NIKI - базираната във Виена авиокомпания управлявана от легендарния пилот от Формула 1 Ники Лауда. Като част от сделката Air Berlin придобива 24% от ацкиите на NIKI.

 

Авиопарк

Към момента Air Berlin лети до 168 дестинации в 40 държави като разполагат с 148 самолета от които Airbus A320-200 и Boeing 737-800 са най-голяма част - по 39, със средна възраст от 5 години.

 

Frequent flyer програмa

Както повечето други авиокомпании Air Berlin също има бонус програма за редовните си пътници. Точки ("Мили") могат да се събират във всички полети на Air Berlin и Fly NIKI, които в последствие могат да се обръщат в безплатни полети или възползване от някои от привилегиите, които предлагат компаниите за своите пътници.

 

« обратно

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за авиокомпания Airberlin by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

 

 

обновена 02.2017
Получавай пръв най-изгодните оферти