Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Airberlin

Информация за авиокомпания Airberlin - разрешен багаж, чек-ин, цени на самолетни билети, Авиокомпания Air Berlin в несъстоятелност

През август 2017 г. авиокомпания Airberlin обяви несъстоятелност. Това налага спирането на продажба на самолетни билети на авиокомпанията към момента.

 

Обща информация за авиокомпания Airberlin

Air Berlin (Еър Берлин) е втората по големина авиокомпания в Германия, след Lufthansa, и шестата по големина в Европа по превозени пътници. Основана е през 1978 г. като чартърна компания, изпълняваща полети между САЩ и средиземноморски дестинации.

Днес централата й е в Берлин, a основните летища (хъбове) са Тегел в Берлин и международното летище Дюселдорд.

Авиокомпанията обслужва широка мрежа от редовни и нискотарифни полети, включително и ваканционни дестинации в Средиземноморския регион, Канарските острови, Северна Африка, както и делечни дестинации в Югоизточна Азия, Карибския басейн и САЩ.

През 2010 г. Air Berlin се присъединява към консорциума „Oneworld”.

 

До къде лети авиокомпания Airberlin от България

Air Berlin не лети самостоятелно от София, но въпреки това, авиокомпанията присъства на българския пазар и в сътрудничество с „България Еър” предлага билети за директни полети София – Берлин, от Терминал 2 и за цялата мрежа от дестинации по света, до които лети. 

Със самолетни билети на Air Berlin може да летите от София до над 150 града в Германия и Европа като цяло. Сред най-изгодните оферти са полетите до Лондон, Амстердам, Виена,…. 

През 2016 г. авиокомпания Air Berlin става все по-популярна с полетите си от София до Ню Йорк и Чикаго, тъй като цените на самолетни билети до САЩ, които предлага са много конкурентни.

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на Airberlin

Ръчен багаж

 

За полетите на Air Berlin е позволен ръчен багаж 1 брой с максимални размери 55 см х 40 см х 23 см и тегло до 8 кг. и 1 брой малка чанта – тип дамска, мъжка или чанта за лаптоп/таблет, с тегло до 2 кг и размери до 40 см x 30 см x 10 см.

Интересно при Еър Берлин е, че максимално 5-ма пътници на всеки полет имат право при нужда да доплатят за по-тежък ръчен багаж (до 20 кг), но със стандартните размери – 55 см х 40 см х 23 см.

 

Чекиран багаж

 

Към най-ниската икономична тарифа на самолетните билети на Air Berlin, наречена Economy Light, не се включва чекиран багаж. Той се доплаща по желание на клиента – между 15 и 30 евро в посока, в зависимост от дестинациите по пътуването и не по-късно от 30 ч. преди полета (след това е по-скъпо).

За останалите тарифи позволеният багаж варира между 1 брой до 23 кг, 2 броя до 23 кг и  брой до 32 кг. 

Чек-ин (регистрация) - правила на Airberlin

Ако ви предстои полет на Air Berlin, може да оставите чекирането за служителите на летището, тъй като то ще е безплатно. За повечето полети на компанията има опция и за предварително онлайн чекиране – в сайта на Air Berlin. В зависимост от дестинацията online check-in е отворен най-рано 30 или 24 часа преди самия полет и не по-късно от 3 ч. преди полета. 

 


 

« обратно

 

Creative Commons LicenseОбща информация за авиокомпания Airberlin by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
обновена 10.2017


иконка иконка