Alitalia

Информация за Alitalia - багаж, чекин, цени на билетиОбща информация за авиокомпания Alitalia

 

Alitalia (Алиталия) е сред най-големите европейски авиокомпании, националн превозвач на Италия, основана през 1946 г. със седалище в Рим (на летище Фиумичино) и втора база в Милано – летище Линате. Алиталия е един от основателите и настоящ член на съюза „Sky Team”, в който членуват още KLM, Air France, Aeroflot, Delta и др. 
 

От 2014 г. насам, 49% от авиокомпанията става собственост на Etihad Airways – втората по големина виокомпания в Обединените арабски емирства. 

До къде лети авиокомпания Alitalia от България

Алиталия оперира полети в целия свят. От дестинациите в Европа, може да се намерят сравнително удобни връзки и ниски цени за билети на Alitalia от София до Лондон, Москва, Амстердам и разбира се всички италиански градове. Авиокомпанията е популярна и сред пътници от София до САЩ.

От София, Терминал 2, предлага директен полет до Рим – международното летище „Фиумичино”. До останалите дестинации полетите са винаги с прекачване през италианската столица. До някои градове може да купите самолетен билет на Alitalia, но полетите да се изпълняват от нейни партньори, например България ер. Такъв е случаят с полети София – Милано, където България ер оперира полета, но и двете компании продават самолетни билети за него. 

Какъв багаж мога да нося, ако имам билет на Alitalia

Ръчен багаж

 

На всеки полет на Alitalia може да се носи безплатно 1 брой ръчен багаж до 8 кг с максимални размери 55 х 35 х 25 см.

 

Чекиран багаж

Alitalia променя политиката за чекиран (регистриран) багаж за полетите си след 1 март 2017 г. Тя вече наподобява тази на авиокомпания Lufthansa. Това значи, че за определени тарифи на самолетните билети – наречени Light – вече няма включен чекиран багаж в цената. 

За всички останали тарифи (Economy, Premium Economy, Business, Comfort), чекираният багаж е включен в цената и варира между 1 и 2 броя от 23 или 32 кг. в зависимост от дестинациите в пътуването. Стандартно билети в Economy тарифи разрешава 1 брой чекиран багаж 23 кг,  Premium Economy и Comfort разрешават 2 броя по 23 кг., а  Business – 1 по 32 кг. 

Ако в билета няма включен чекиран багаж, той може да се добави в послествие по желание на клиента. Таксата е 20 евро в посока за 1 брой до 23 кг. 

Чек-ин (регистрация) - правила на Alitalia

Алиталия е редовна авиокмпания и правилата й за чек-ин (регистрация за полет) са облекчени. При нея пътниците имат избор от чек-ин онлайн, на летище, през специална машина на летището и на гише на летището. Всяка от опциите е безплатна.  

Онлайн чекирането може да се направи на сайта на авиокомпанията от 24 ч до 1 ч. преди часа на излитане за полети в Европа и до 2 ч. - за презокеански полети (пр. САЩ, Азия, Канада). Ако изберете тази опция, е необходимо да изпринтите бордната си карта и да я представите на летището. Изключение правят полети на Alitalia до Канада. При тях, онлайн чекин е възможен, но бордната карта не може да се изпринти предварително и е необходимо да представите документ за самоличност на гише на летището, където ще я изпринтят вместо вас. 

 

 


 

« обратно

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за авиокомпания Alitalia by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
обновена 02.2018

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка