Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Alitalia

Обща информация за alitalia airlineОбща информация за авиокомпания Alitalia

Датата 13 Януари 2009 ще се запомни в историята на Италианското въздухоплаване, като датата в която новият национален превозвач на Италия започва дейност. На този ден Air One и Alitalia започват дейността по сливането си - маршрутна мрежа, флотилия, административна и търговска структура.

Обединението на двете компании и стартирането на новата Alitalia означава по-добра организация на мрежата, която сега има 83 дестинации в Италия и из целия свят, с по-вече от 2500 полета на седмица, базирана на шест летища: Рим Фиумичино, Милано, Торино, Венеция, Наполи и Катаня. Този нов организационнен модел осигурява бързи връзки от италианските провинции с Европа и останалата част от света, както и покрива  цялата вътрешна мрежа с 28 дестинации в самата Италия.

Точния график на полетите определено е силна част на компанията, стремяща се да покрива нуждите на своите клиенти. Например, много често може да летите до някоя от главните италиански/европейски дестинации и обратно, в рамките на деня.

Националният превозвач на Италия съще се стреми към цялостно обновяване на флота си, спрямо новите технологични и екологични стандарти.

 

Авиопарк

Флотилията на Alitalia е съставена от 159 самолета. Модернизирането започна през март 2009, с представянето на новия Airbus A320, което продължава и до днес. Към днешна дата Alitalia има едина от най-младите флотилии в Европа. Освен това, всички седалки в самолетите ще бъдат подменени с чисто нови, за да се осигури нужният комфорт на пътниците и по-добра функционалност.

На дълги разточния, полетите се изпълняват от Boeing 777-200, Boeing 767-300 и Airbus 330. На средни разточния, на разположение са самолетите Airbus 321, 320 и 319, MD80-82 и Boeing 737-400 and 737-300. За вътрешните полети се използват Embraer 170, Bombardier CRJ900 и Avro RJ70.

 

Frequent flyer програма

Frequent flyer програмата на Alitalia се нарича MilleMiglia, която позволява на лоялните клиенти на компанията да се възползват от различните награди и услуги, от които могат да се възползват като конвертират своите натрупани мили.

 

« обратно

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за авиокомпания Alitalia by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
 

 

 

 

обновена 02.2017
Получавай пръв най-изгодните оферти