Виза за USA

 

Виза за САЩ


Виза за САЩСвържете се с офис на Usit Colours за кандинатстване за американска виза

Usit Colours® съдейства при подготовката на документи за кандидатстване за американски визи тип B1/B2 – за пътуване до САЩ с цел туризъм, посещение на роднини и приятели или бизнес.

Usit Colours® може да съдейства при подготовката на визовите формуляри за други категории визи като : C1/D, F1, K1, А1, H1B, H2B.

 

 


 

Какви типове визи за САЩ се издават в момента? 

drob box процедура САЩПонастоящем Посолството на САЩ обработва молби за моряшки визи (C1/D), H визи и B1/B2 визи, годенически визи (К1) и имигрантски визи при ограничен капацитет на работа и ограничен брой на визовите интервюта. 

Понастоящем Посолството на САЩ обработва приоритетно само кандидатури за визи,  които са спешни или от изключително значение за Посолството или Правителството на САЩ.

Посолството на САЩ обработва  молби за подновяване на предходни B1/B2 и C1/D визи, които отговарят на изискванията за кандидатстване без явяване на интервю по процедура Drop Box.

Drop Box процедура за кандидатстване за американска виза може да се прилага при
следните кандидати:

 

1. Кандидатстващи за пръв път или за подновяване на виза лица на възраст 80 и повече години;

 

2. Кандидатстващи за пръв път или за подновяване на виза лица на възраст под 14 години, които пътуват с двамата си родители – притежатели на валидна виза, зелена карта или американски паспорт.

 

3. Кандидати, които желаят да подновят виза в една от следните категории: B1/B2 или C1/D и отговарят на всички изисквания по-долу:

  • Предишната виза е издадена от Консулството на САЩ в София след 31 октомври 2007 г;

  • Предишната виза е все още валидна или е изтекла преди по-малко от 48 месеца;

  • Предишната виза е била издадена с максималната валидност от 120 месеца;

  • Кандидатът подновява виза от същата визова категория като предишната;

  • Кандидатът е български гражданин или чуждестранен гражданин, постоянно пребиваващ в България;

  • Ако кандидатът някога е имал отказ на виза, той е бил за същата категория, за която кандидатства сега, и визата е била впоследствие издадена;

  • Предходната виза не е била отменена или отнета;

  • Предходната виза не е била изгубена или открадната;

  • Кандидатът е спазвал имиграционните закони и разпоредби при предходните си посещения в САЩ.

 

Свържете се с нас за безплатна консултация дали покривате изискванията към кандидатите, които могат да използват Drop Box процедура за подновяване на визата ви за САЩ. 

 

 


 

 

Колко струва визата за САЩ?


Колко струва визата за САЩ?

Цената на визата за САЩ, платима към Американското посолство, е $185.

 

Услугата по подготовка на документи за кандидатстване за американска виза на Usit Colours е 110 лв., деца до 16 години ползват отстъпка в размер на 50%. За групи над пет души цената на услугата е 95 лв. 


 

 

 

 


 

  

Какво включва цената?
 

Какво включва цената?

»    попълване на задължителния формуляр за кандидатстване за виза за САЩ – DS-160


»    запазване на час и дата за интервю в Американското консулство


»    пълна консултация за всички документи, необходими за кандидатстване, според Вашия профил


»    oрганизиране на обратна доставка на паспорта Ви до офис на TNT

 

 

 

 

 

 


 


Как става подаването на документи за виза за САЩ?

 

Как става подаването на документи за виза за САЩ?

Документи за туристическа виза за САЩ се подават в офиси на Usit Colours. Подаването трябва да е лично, освен в случаи, когато кандидатства семейство.

 

 

Какви документи и информация са необходими за попълване на формуляр DS-160 и насрочване на интервю и какво трябва да знаете?
 

 При подаване на документи за туристическа виза в офис на Usit Colours, трябва да имате налични:
 

1. Копие от вносна бележка за платена консулска такса за американска виза в EasyPay – таксата е в размер на $185, които са дължими само в български левове и не се възстановява. За да бъде заплатена, трябва да посетите този адрес и да разпечатате и попълните платежна бележка. Моля обърнете внимание, че има срок на валидност на таксата, т.е. добре е да се отиде до офис на EasyPay в деня, в който разпечатате бележката от горепосочения линк. В случай че имате затруднения с отварянето на бележката, може да получите копие в офис на Usit Colours. Имайте предвид, че ако нямате предварително разпечатана бележка, няма да може да получите такава в клон на банката.


2. Валиден международен паспорт – представя се оригинал; за български граждани валидността на паспорта трябва да покрива планирания престой в САЩ, като няма минимален срок на валидност след датата на отпътуване от страната.


3. Снимка за виза, с размери 5 x 5 см (квадратна), направена през последните 6 месеца. Изисква се хартиено и електронно копие. Моля да ни изпращате електронната снимка на мейла на офиса, в който ще подавате документи, а не да я носите на диск или флашка. Точните изисквания на Американско консулство са:  
»   Размери: 51 mm x 51 mm, минимално допустими размери: 600 pixels (ширина) x 600 pixels (височина). И максимално допустими 1200 pixels (ширина) x 1200 pixels (височина). Снимката не трябва да бъде повече от 240 KB.
»   Лицето трябва да бъде в пълен анфас и да заема около 50% от общата площ на снимката. Размерът на лицето на снимката трябва да бъде между 25 и 35 мм.
»   Снимката трябва да бъде направена на светъл едноцветен фон.

»   Ако носите диоптрични очила, трябва да ги свалите за снимката.


4. Допълнителна информация за пътуващите:
»    име, адрес, телефонен номер и статут на лицето, което желаете да посетите в САЩ или име, адрес и телефонен номер на хотела, в който ще отседнете
»    име и дата на раждане на родители и съпруг/а, деца
»    име, адрес и приблизителни дати на посещение на средни и висши учебни заведения (само за мъже)
»    име, адрес и телефон на фирмата/организацията, в която работите/учите в момента
»    име, адрес, телефон на предишни местоработи и приблизителни дати на назначение и приключване на работата
»    дати на последните Ви 5 влизания в САЩ (ако е приложимо)
»    копия на предишни американски визи или дати на издаване на същите (ако е приложимо).

 

 


 

Как се изпращат документите за виза?

 

Изпращане на документи за виза в САЩДокументи за виза могат да се изпращат с всяка една куриерска компания до адрес:

 

Посолство на САЩ, София
ул. Козяк 16
София 1408, България
Телефон: +359 2 937 5100

 

 

 

 

 

 

 

 

 Какви документи е нужно да се предоставят в Американското посолство?

 

Какви документи е нужно да се предоставят в Американското посолство?

1. Потвърждение за попълнен на английски формуляр DS-160
2. Всички останали документи, представени и комплектовани от Usit Colours по указан от консулството начин.
3. Потвърждение за дата и час на интервю, предоставено от Usit Colours
4. Международен паспорт 

 

 

 

 Необходимо ли е лично да се явите на интервюто?

 

Необходимо ли е лично да се явите на интервюто?Кандидатстването за американска виза изисква лично явяване на интервю в посолството на САЩ в България. 

 

Вариант за кандидатване за туристическа виза само по документи и без интервю съществува единствено за български граждани, които са над 80 г.; са под 14 г. и двамата им родители притежават валидни американски визи; подновяват своята туристическа виза за САЩ, ако тя е издадена след 2007. Дори и да покриват тези критерии, някои кандидати може да бъдат извикани за интервю. 

 

Интервюта за виза за САЩ се провеждат от понеделник до петък в Посолството на САЩ в София. Важно е да знаете, когато планирате своето пътуване до САЩ, че обикновено налични свободни дати за интервю има след 1 до 4 седмици.

 


 

 

 


 

Какво представлява американската виза?

 

Какво представлява визата и как се получава?Визата за САЩ представлява стикер, който се поставя на страница в паспорта Ви. На нея са указани датите, на които можете да влезете в САЩ. Важно е да знаете, че това е входяща виза, т.е. последният възможен ден, в който можете да влезете в Америка, е крайната дата на визата.

 

Друга особеност на американската виза е, че при пристигане в Щатите, след отговор на няколко въпроса от страна на имиграционните власти на летището, ще бъде определен срокът, в който можете да останете в страната при конкретно посещение. Имайте предвид, че решението дали да даде или откаже виза е изцяло в правомощията на интервюиращия консул.

 

Usit Colours дава максимална информация за документите, необходими при кандидатстване, с цел повишаване на възможността за получаване на виза.

 

 

 

 


 

Каква е цената на американска виза за бебе, тийнейджър, пенсионер и др.?

 

Каква е цената на американска виза за бебе, тийнейджър, пенсионер и др.?Независимо от възрастта, всеки кандидат за американска виза заплаща такса, без значение дали ще трябва да се явява на интервю или ще кандидатства по процедурата drop box. Таксата се определя в зависимост от типа виза. За туристическа е в размер на $185, които се заплащат в левове.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Как протича процесът за кандидатстване за американска виза в Американското посолство? 

 

Как протича процесът за кандидатстване за американска виза в американското посолство?Първо преминавате проверка на входа на посолството, която е подобна на тази по летищата. Ще трябва да оставите изключен телефона си на охраната. Не носете остри предмети, течности и големи багажи, защото ще забавят проверката. Когато влезете в сградата на посолството, ще трябва да дадете документите си на първо гише, след което ще бъдете поканени за снемане на пръстови отпечатъци. След това можете да седнете и да изчакате да Ви извикат за интервю на някое от гишетата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

На какъв език е интервюто за виза? 


На какъв език е интервюто за американска виза? Интервюто за американска виза може да бъде както на английски, така и на български. Ако не се чувствате сигурни в езика, поискайте да бъде на български.

 

Ако все пак отивате по работа, която предполага владеенето на езика, Ви препоръчваме да говорите на английски.
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Колко време трае интервюто за американска виза?

 

Колко време продължава интервюто за американска виза?Обикновено продължителността на интервюто е няколко минути. Консулът задава въпроси, свързани с пътуването Ви – къде отивате, при кого, защо, кой плаща пътуването Ви; може да попита за работата Ви, семейството Ви и други.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Как да се държим на интервюто за американска виза?

 

Как да се държим на интервюто за американска виза?Единственият съвет, който можем да Ви дадем, е да бъдете 100% честни, да не лъжете за нищо, да бъдете спокойни и да се усмихвате. Не се притеснявайте да помолите да бъде повторен някой въпрос, ако не сте чули или разбрали добре. Консулите са толерантни, разбират притеснението Ви и ще повторят въпроса си по-бавно или с други думи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

За колко време става готова визата и колко време е валидна?

 

За колко време става готова американската визата и колко време е валидна?2-3 работни дни е стандартното време за разглеждане на документи и полагане на виза в паспорта, след одобрение при интервю. В някои случаи се налага по-специален обстоен преглед, който продължава средно до 30 дни. Валидността на визата се определя от интервюиращия консул.

 

Формулярът за кандидатстване не предполага избор на продължителност от страна на кандидатстващия.

 

 

 

 

 

 

 


 

Как се получават документите за виза?

 

Какво представлява визата и как се получава?Документи за виза могат да се получават само с т.нар. “премиум услуга”, а именно използвайки куриерските услуги на TNT/FedEx.

Услугата по получаване на документите в офис на TNT/FedEx или на посочен адрес е $11.25.

Получаването на документи може да бъде безплатно само в офиса на TNT/FedEx на ул . “Неделчо Бончев“ 35 София (в близост до летище София).

 

Когато паспортът е готов да изпращане от консулството апликантът получава мейл от usgss_bulgaria@vfsglobal.com (трябва да се проверява и спам папката).

 

Имейлът съдържа линк за плащане на таксата за доставка. След извършване и обработка на плащането (около 2 дни), консулството изпраща документите до офис на TNT/FedEx или посочен адрес.

 

 

 

 

 
 

 

Обадете се в удобен за Вас офис на Usit Colours, за да си запазите час за подготовка на документите за кандидатстване за американска виза.

 

Виж контактите

 

 

 


 

  « обратно

 

 

 

 

обновена 10.2023

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка