Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Виза за USA

Usit Colours съдейства при подготовката на документи за кандидатстване за американски визи за пътуване до САЩ с цел туризъм
 

Цената на визата за САЩ, платима към Американското посолство, е 160 USD. Колко струва визата за САЩ?

 Цената на визата за САЩ, платима към Американското посолство, е $160. Услугата по подготовка на документи за кандидатстване за американска виза на Usit Colours е 49 лв., в случай че сте закупили самолетния си билет от агенцията.
За разлика от други агенции, ние предлагаме и отделна услуга по подготовка на документи за кандидатстване за виза, като цената е 69 лв. 

попълване на формуляр за виза за САЩ – DS-160,  запазване на час и дата за интервю,  пълна консултация за всички документи и доставка на паспорт до офис на TNT Какво включва цената?

»    попълване на задължителния формуляр за кандидатстване за виза за САЩ – DS-160
»    запазване на час и дата за интервю в Американското консулство
»    пълна консултация за всички документи, необходими за кандидатстване, според Вашия профил
»    oрганизиране на обратна доставка на паспорта Ви до офис на TNT


 

Документи за туристическа виза за САЩ се подават в офисите на Usit ColoursКак става подаването на документи за виза за САЩ?

Документи за туристическа виза за САЩ се подават в офиси на Usit Colours. Подаването трябва да е лично, освен в случаи, когато кандидатства семейство.
 

Какви документи и информация са необходими за попълване на формуляр DS-160 и насрочване на интервю и какво трябва да знаете?
 

 При подаване на документи за туристическа виза в офис на Usit Colours, трябва да имате налични:
 

1. Копие от вносна бележка за платена консулска такса за американска виза в банка УниКредит Булбанк – таксата е в размер на $160, които са дължими само в български левове и не се възстановява. За да бъде заплатена, трябва да посетите адрес: http://www.ustraveldocs.com/bg/BGDepositSlip3.html?fee=73&quantity=1 и да разпечатате и попълните платежна бележка. Моля обърнете внимание, че има срок на валидност на таксата, т.е. добре е да се отиде до клон на УниКредит Булбанк в деня, в който се разпечата бележката от горепосочения линк. В случай че имате затруднения с отварянето на балежката, можете да получите копие в офис на Usit Colours. Имайте предвид, че ако нямате предварително разпечатана бележка, няма да можете да получите такава в клон на банката.


2. Валиден международен паспорт – представя се оригинал; за български граждани валидността на паспорта трябва да покрива планирания престой в САЩ, като няма минимален срок на валидност след датата на отпътуване от страната.


3. Снимка за виза, с размери 5 x 5 см. – квадратна – от последните 6 месеца. Изисква се хартиено и електронно копие. Моля да ни изпращате електронната снимка на мейла на офиса, в който ще подавате документи, а не да я носите на диск или флашка.   
»    размери: 51 mm x 51 mm, минимално допустими размери : 600 pixels (ширина) x 600 pixels (височина). И максимално допустими 1200 pixels (ширина) x 1200 pixels (височина). Снимката не трябва да бъде повече от 240 KB.
»   лицето трябва да бъде в пълен анфас и да заема около 50% от общата площ на снимката. Размерът на лицето на снимката трябва да бъде между 25 и 35 мм.
»   снимката трябва да бъде направена на светъл едноцветен фон.


4. Допълнителна информация за пътуващите:
»    име, адрес, телефонен номер и статут на лицето, което желаете да посетите в САЩ или име, адрес и телефонен номер на хотела, в който ще отседнете
»    име и дата на раждане на родители и съпруг/а, деца
»    име, адрес и приблизителни дати на посещение на средни и висши учебни заведения, които сте посещавали (само за мъже)
»    име, адрес и телефон на фирмата/организацията в която работите/учите в момента
»    име, адрес, телефон на предишни местоработи и приблизителни дати на назначение и приключване на работата
»    дати на последните Ви 5 влизания в САЩ (ако е приложимо)
»    копия на предишни американски визи или дати на издаване на същите (ако е приложимо).

 

формуляр DS-160,  документи, представени и комплектовани от Usit Colours, потвърждение за дата и час на интервю, международен паспортКакви документи трябва да представите в Американското консулство?

1. Потвърждение за попълнен на английски формуляр DS-160
2. Всички останали документи, представени и комплектовани от Usit Colours по указан от консулството начин.
3. Потвърждение за дата и час на интервю, предоставено от Usit Colours
4. Международен паспорт


 

Кандидатстването за американска виза изисква лично явяване на интервю в посолството на САЩ в България.Необходимо ли е лично да се явите на интервюто?

Кандидатстването за американска виза изисква лично явяване на интервю в посолството на САЩ в България. Вариант за кандидатване за туристическа виза само по документи и без интервю съществува единствено за български граждани, които са над 80 г.; са под 14 г. и двамата им родители притежават валидни американски визи; подновяват своята туристическа виза за САЩ, ако тя е издадена след 2007. Дори и да покриват тези критерии, някои кандидати може да бъдат извикани за интервю. Интервюта за виза за САЩ се провеждат от понеделник до петък в Посолството на САЩ в София. Важно да знаете, когато планирате своето пътуване до САЩ, е че обикновено налични свободни дати за интервю има след 1 до 4 седмици.

 

2 – 3 работни дни е стандартното време за разглеждане на документи и полагане на виза в паспорта, след одобрение при интервю.За колко време става готова визата и колко време е валидна?

2 – 3 работни дни е стандартното време за разглеждане на документи и полагане на виза в паспорта, след одобрение при интервю. В някои случаи се налага по-специален обстоен преглед, който продължава средно до 30 дни. Валидността на визата се определя от интервюиращия консул. Формулярът за кандидатстване не предполага избор на продължителност от страна на кандидатстващия. 

Визата за САЩ представлява стикер, който се поставя на страница в паспорта Ви. На нея са указани датите, на които можете да влезете в САЩ. Какво представлява американската виза?

Визата за САЩ представлява стикер, който се поставя на страница в паспорта Ви. На нея са указани датите, на които можете да влезете в САЩ. Важно е да знаете, че това е входяща виза, т.е. последният възможен ден, в който можете да влезете в Америка е крайната дата на визата. Друга особеност на американската виза е, че при пристигане в Щатите, след отговор на няколко въпроса от страна на имиграционните власти на летището, ще бъде определен срокът, в който можете да останете в страната при конкретно посещение. Имайте предвид, че решението дали да даде или откаже виза е изцяло в правомощията на интервюиращия консул. Usit Colours дава максимална информация за документите, необходими при кандидатстване, с цел повишаване на възможността за получаване на виза.


 

Доставката се извършва от куриерска компания TNTКак се получава?

Паспортът Ви ще бъде изпратен от Американско консулство до 1 работен ден след полагане на визата. Доставката се извършва от куриерска компания TNT, като можете да получите паспорта си от централния им офис в града, който сте избрали при запазване на дата и час за интервю. Обикновено TNT изпращат мейл, когато визата е получена в офиса им. Получаването на паспорта не се заплаща. Ако желаете да получите паспорта си на посочен от Вас адрес, се заплащат 10 лева за куриерска такса към TNT.


 

    « обратно
 

обновена 05.2018


иконка иконка