Визи за Тайланд

Виза Кралство Тайланд

Usit Colours® съдейства за издаването на визи за Кралство Тайланд с цел туризъм.

 


Как става подаването на документи за виза за Тайланд?

Как става подаването на документи за виза за Тайланд?
  
Документи за туристическа виза за Тайланд се подават във всички офиси на Usit Colours в страната, в рамките на работното време.

 

 

Адреси на офисите на Usit Colours

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Какви видове визи има за Тайланд?


Какви видове визи има за Тайланд?Визa преди заминаване за Тайланд 

 

Еднократна виза за Тайланд
Еднократната виза ви позволява да влезете в страната еднократно и да останете в нея до 60 дни. След издаване на визата, разполагате с три месеца, през които можете да влезете в Тайланд с нея. 
 
Цената на услугата на Usit Colours® e €60 или 117 лв.


Многократна виза за Тайланд
Ако желаете да влизате и напускате Тайланд многократно, трябва да си извадите многократна виза. Тя също важи за период от 60 дни, но може да се ползва до шест месеца след издаването си.

 

Цената на тази визова услуга е €200 или 391 лв.

 

Ако не сте сигурни дали ще решите да се върнете в Тайланд със своята виза, има възможност да получите разрешение за повторно влизане (re-entry permit) в Тайланд. Преди да напуснете границите на страната трябва да минете през гише, което е за “Re-entry permit”. На него, срещу такса от 50 лв ще ви издадат нова виза, с която ще получите възможност да влезете в Тайланд отново. Право на тази услуга имате само, ако сте си изкарали виза преди да влезете в страната. 

 

 

Виза при пристигане в Тайланд

 

Българските граждани имат право да получат виза директно на летището, при пристигане. За да е налична тази възможност е необходимо да бъдат изпълнени няколко условия:


- да имате закупен самолетен билет за напускане на Тайланд (билети за автобус или влак не се приемат).
- да разполагате с поне 500 лв. на човек за престоя си в Тайланд (може да ви поискат документ за това, ако ги нямате в кеш).
- за да получите виза при пристигане в страната, трябва да са минали поне 30 дни от последното ви влизане в Тайланд.
- тази виза ви дава право на престой до 15 дни. Този срок не може да бъде удължен. 
- Visa on arrival НЕ се издава при влизане от Камбоджа.
- Важно! За визата при пристигане обичайно има дълги опашки и е нужно да отделите между 2 и 4 часа, за да я получите на място. 
- Получаването на тази виза не е гарантирано и нейният отказ на място може да доведе до невъзможност за осъществяване на планираното пътуване. В тази връзка, препоръчваме визовият документ да е оформен преди отпътуването към Кралство Тайланд.

 

Цена: 50 лв. (1000 бата)

 

Виза за круизно пътуване, което включва Тайланд

 

Ако сте на круиз, който започва, завършва или минава през Кралство Тайланд, отново ви е нужна виза за страната. От значение е броят влизания в държавата:

 

Еднократно влизане в страната (една спирка от круизен маршрут) = €55 / 108 лева; 
Две круизни спирки в страната = €85 / 166 лева;
Три круизни спирки в страната = €115 / 225 лева;

 

При круизни пътувания е желателно пътуващите да минат предварителна консултация със служител на Usit Colours относно точната калкулация на визовата услуга, тъй като има специфики, ако Тайланд е първа или последна точка от плавателния маршрут.

 


Какво включва цената?
 
Какво включва цената?

» пълна консултация за всички документи, необходими за кандидатстване, според Вашия профил.
 
» обработка на документите пред посолство на Тайланд и консулска такса.
 
» изпращане на готовата виза с куриер към Вас.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Какви документи са необходими и какво трябва да знаете за да кандидатствате за туристическа виза за Тайланд?

При подаване на документи за туристическа виза в офис на Usit Colours, трябва да имате налични:
 
Какви документи са необходими и какво трябва да знаете за да кандидатствате за туристическа виза за Тайланд?» Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца, считано от датата на влизане в Кралството. Паспортът трябва да има минимум две свободни от печати и други визи страници, където ще бъде положена визата, за която се кандидатства и в последствие входно-изходни печати от граничните пунктове. 
 
» Копие от резервация за двупосочен самолетен билет.
 
» Снимка паспортен формат
 
» Вярно попълнена визова анкета (предоставя се в офисите на Usit Colours при задействане на услугата)
 
» Ваучер за хотелско настаняване или копие от направена резервация за такова.

 

 

 

 


За колко време става готова визата?


За колко време става готова визата?Стандартна услуга

Вашата виза ще е готова до 3 работни дни, считано от деня на подаване. С получаването на визата от нас и изпращането ѝ до вас с куриер, целият процес ще отнеме около 7 работни дни.

 

Експресна услуга 

Вашата виза ще бъде готова в същия ден. Така в рамките на 3 работни дни ще можете да получите обратно готовия документ.

За експресната услуга има допълнителна такса от €10 / 20 лева на паспорт.  

 

 

 

 


 

 

 


Какво представлява визата и как се получава?
 
Какво представлява визата и как се получава?

След като бъде изготвена визата се полага в предоставения от пътуващото лице паспорт и може да бъде взета и от офиса на Usit Colours, където е заявена.

От какви други услуги можете да се възползвате?

-    самолетни билети за Тайланд (Банкок, Пукет и Краби);

-    хотели за Тайланд (Банкок, Пукет и Краби);

-    Медицинска застраховка. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Допълнителна информация


Допълнителна информация

Република България няма функциониращо посолство в Банкок, столицата на Кралство Тайланд. Българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Тайланд, могат да се обръщат по консулски въпроси към посолството на Република България в Ханой, Виетнам или към това в Джакарта, Индонезия.

 

В Тайланд са забранени всички видове наркотици. Цигарите и другите тютюневи изделия, внасяни от вас в Тайланд не могат да надвишават 250 гр. Забранени са и някои видове плодове, зеленчуци и растения. Разрешение да влезете с домашния си любимец в Тайланд може да бъде получено на летището.


В момента на престола на Кралство Тайланд стои Негово Величество Крал Маха Виджиралонгкорн Бодиндрадебаяварангкун Рама Х.

 

Кое е най-подходящото време за посещения на Тайланд?

Активният туристически сезон в Тайланд съвпада с края на есента и по-голямата част от зимата у нас - от средата на октомври до края на февруари. Цените по това време са по-високи, хотелите в повечето случаи са резервирани напълно. Най-топлият период на годината в страната продължава от средата на март до май, когато средните температури достигат до 35 градуса.  

 

Валута на Кралство Тайланд

Тайландската валута се нарича бат (B, Thai baht) и се разделя на сто сатанга. Малките медни монети са по 25 и 50 сатанга, сребърните no 1B, 2В и 5В. По-големите монети от 10В са сребърни с медна вложка. Банкнотите са с деноминации от 20В (зелена), 50В (синя), 100В (червена), 500В (виолетова) и 1000В (кафява).

 

Какво да облекло да си носим в Тайланд?

Независимо от температурата - не се препоръчва носенето на потници без ръкави, къси шорти и големи деколтета на публични места. Местните приемат подобно облекло за неуважително. Препоръчваме ви да носите обувки, които лесно се събуват и обуват, защото не е позволено влизането с обувки в будистки храмове. 

 

Часова зона в Тайланд

Тайланд е разположен е Индокитайската часова зона и има и часовата разлика с България е 5 часа. Кралство Тайланд не извършва смяна на лятно и зимно часово време, което е от значение, при пресмятане на часовата разлика.


Местната храна

Тайландската храна е много вкусна и популярна по цял свят. Храната, която се продава по уличните сергии често е значително подправена и люта. Повечето ресторанти и хотели са адаптирали менюто си и предлагат по-малко подправени ястия. 


За повече информация проверете сайта на Почетно консулство на Кралство Тайланд в България както и страницата за Тайланд на Министерство на външните работи.

 


 

« обратно

 

От Ivan Kostov

обновена 11.2019

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка