Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Застраховка „При анулиране на пътуването“ – безценна добавка

Често купуваме почивка, хотелско настаняване или самолетен билет, привлечени от промоционална оферта с кратка валидност или купуваме отрано, за да се възползваме от ниски цени. Почти винаги обаче промоционалните условия, включват ограничаващи условия за промяна или отказ от пътуването впоследствие.

 

С други думи купуваме сега за пътуване след 4 месеца с ясното съзнание, че ако по някаква причина се наложи да се откажем от пътуването или да променим неговата дата по-късно, това няма да е възможно и бихме загубили цялата сума, заплатена за дадената услуга.

 

Застраховката при анулиране на пътуване или както също е популярна с английското си наименования „Trip Cancellation Insurance“ е решението на този потенциален проблем.

 

Тя представлява осигуровка срещу непредвидени обстоятелства. Достатъчно е да бъде сключена поне 15 дни преди началната дата на пътуването Ви. Вие избирате каква сума да застраховате – 300, 800 или 1500 € на човек, в зависимост от това колко струва пътуването Ви.

 

Единственото важно е сумата, която изберете да е равна или по-голяма от тази, която сте заплатили. С една застраховка „При анулиране на пътуването“ може да покриете цялата почивка на семейството си, не е нужно да всеки член от семейството да има отделна полица.

 

Кога и как се използва застраховката „При анулиране на пътуването“?


 

Ако след сключването на застраховката, но не по-малко от 24 часа преди пътуването,възникне сериозно обстоятелство, което да наложи отмяната или отлагането на резервацията Ви, единствено трябва да позвъните на горещата линия, отбелязана на Вашата застрахователна полица.

 

Кои са сериозните обстоятелства?

 

Пълните условия на застраховката може да прочетете ТУК, но накратко всяко събитие, свързано с намеса от болница, полицията или съда и съответно срещу издаден от съответната институция документ, се смята за уважителна причина за активиране на Вашата застраховка.

 

Ако се разболеете, ако ви ограбят или бъдете призован като свидетел в съда - това е достатъчно основание. Условието важи не само за Вас лично, а и за членовете на Вашето семейство, дори и те самите да не пътуват с Вас.

публикувана 09.2015   /  обновена 06.2016


иконка иконка