Изгодни самолетни билети до Истанбул, Турция

 

ИЗГОДНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ДО ИСТАНБУЛсамолетни билети до Истанбул - изгодни оферти сега!

Търсите изгодни самолетни билети и удобни полети за предстоящо пътуване до Истанбул, Турция? Имате късмет, че попаднахте на тази страница, посветена и разработена с цел да помага с намиране на добри оферти за полети до и от Истанбул и да предоставя най-важната информация, полезна за едно пътуване – информация за летища и транспорт до града, опции за хотелско настаняване, необходими документи за пътуване, застраховки и начини за резервация.

 

Тук ще намерите готови оферти за самолетни билети до и от Истанбул, за различни дати на пътуване. Ако вашите критерии за полети до Истанбул са различни, директно може да направите търсене в нашата резервационна система, чрез формата за търсене.

КАКВО Е ПОЛЕЗНО ДА ЗНАЕТЕ, ЗА ДА НАМЕРИТЕ НАЙ-УДОБНИТЕ И ИЗГОДНИ ПОЛЕТИ ДО ИСТАНБУЛ

Полети до Истанбул от България се изпълняват ежедневно от редовни авиокомпании с излитане от София, Варна или Бургас. Може да резервирате пътуване до Истанбул и с полети от Букурещ и Солун, разположени в близост до североизточната и югозападната част на България.


» София – Истанбул
Директни полети седем дни в седмицата се изпълняват от София до Истанбул с турските авиолинии. Каца се на новото летище в Истанбул, което от 6.04.2019г. заработи на пълни обороти и прие целия трафик от  полети, които преди това бяха обслужвани от летище Ататюрк. Освен на новото летище в Истанбул, тръгвайки от София може да кацнете и на летище Сабиха Гьокчен, но дотам полетите са задължително с едно прекачване.

 

» Варна – Истанбул
Turkish Airlines изпълняват ежедневни  директни полети от Варна единствено до централното летище на Истанбул.

 

» Бургас – Истанбул
Опциите за полети от Бургас до Истанбул не са много,  но все пак някои редовни авиолинии предлагат тази възможност. Полетите задължително са поне с едно прекачване, дори по-често с две – това оскъпява допълнително Вашето пътуване. Летищата в Истанбул, на които може да кацнете идвайки от Бургас са летище Истанбул и летище Сабиха Гьокчен.

 

» Букурещ – Истанбул
Букурещ може да се окаже изгодна опция за самолетни полети до Истанбул за жителите на Североизточна България. Турските авиолинии и компания Tarom предлагат ежедневно директни полети до летище Истанбул, а Aegean Airlines, LOT, Air France и KLM - полети с едно прекачване.

 

» Солун – Истанбул
В търсене на най-добрата цена, не пропускайте и вариант за полет от Солун. Турският национален превозвач може да предложи директни полети по този маршрут, а редица други редовни авиолинии - полети с едно прекачване.

 

» Истанбул – София
Изброените опции за полети на различни авиокомпании и летища са валидни и при пътуване от Турция към България, като в някои случаи самолетни билети с тръгване от Истанбул са на по-добри цени, ако се купят от България. Възможността да резервирате билети и за двете посоки, независимо от къде е началната точка на отпътуване, позволява да търсите оптималните за Вас полети и цени на самолетни билети.

 
 
 
Нашата търсачка за самолетни билети помага да намерите най-ниските цени за двупосочени билети от и до Истанбул като предлага и комбинации на полети на различни авиокомпании.

Летища в Истанбул и транспорт до центъра на града

Когато резервирате Вашия самолетен билет до Истанбул, вземете под внимание времето и цената на трансфера от летището до центъра на града, за да изчислите общата стойност на пътуването.

 

 

 

Две са летищата, които обслужват пътнически полети до и от Истанбул – новото, Международно летище Истанбул/ Istanbul Airport (с код IST) и по-малкот летище Сабиха Гьокчен (с код SAW).  

 

Летище Истанбул се намира на около 50 км от центъра на Истанбул, а придвижването до центъра става посредством автобус или такси.
От и до летището пътуват редовни автобусти от градския транспорт. На всеки 15 мин. има автобуси, които могат да Ви отведат към различни спирки на града.  Ако искате да стигнете до площад Таксим например може да  използвате автобусен превоз (Havaist или IETT), който трае около час и половина и ще Ви струва 18 турски лири. Билети можете да закупите в сградата на летището на ниво -2, където се намира и спирката. Времето за придвижване отнема между 30 до 90 минути, в зависимост от крайната ви дестинация и трафика. 

 

Очаква се до края на 2020г. да бъде възможно и придвижването до града с метро и високоскоростен влак, като това значително би облекчило трафика от и до летището. С метро ще може да стигнете до станция Gayrettepe в Бешикташ, като от там можете да се прекачите на линия М2 от метрото, за да стигнете до центъра на града и известните зони Taksim и Sishane.


Начините на придвижване от летище Сабиха Гьокчен не са по-различни от тези на централното летище. Единствено имайте предвид, че това летище е малко по-отдалечено от града. Отново може да разчитате на автобусен превоз (Havabus) или такси. Средно такситата таксуват между 3 и 5 турски лири на километър.

Хотели в Истанбул, Турция

Експертна консултация и резервация на хотел в Истанбул или друга точка в Турция може да получите като се свържете с наш консултант на 0700 15115 или посетите най-удобния за вас офис на Юзит Калърс.

Застраховки за пътуване до Истанбул

 

ЗАСТРАХОВКА „МЕДИЦИНСКИ РАЗХОДИ В ЧУЖБИНА“

 

 

За да бъдете максимално защитени и спокойни по време на вашето пътуване в Истанбул, препоръчваме да направите застраховка „Медицински разходи в чужбина“ за себе си и всички, пътуващи с вас.

Цените на застраховките за пътуване до Истанбул са достъпни за всеки, така че няма причина да си спестите този разход, на фона на спокойствието, което ще имате.

 

Предимство на такава застраховка е, че покрива различни случаи, с които човек може да се сблъска при пътуване в чужбина. Всяка от застраховките, които предлагаме, покрива изплащане на разходи при нужда от спешна медицинска или стоматологична помощ или заболяване, включително и разходите за лекарства, а повечето включват и правна и финансова помощ, транспорт на член от семейството при дълъг болничен престой, съдействие при загуба на лични документи, обезщетение при загуба на багаж и др. 

 

Другото голямо предимство на застраховката „Медицински разходи в чужбина“ е, че тя е тип „асистънс“, т.е. при необходимост от използване на застраховката, няма да ви се наложи да платите лечението си, а след това да чакате възстановяване на направените от вас разходи. Всички сметки се уреждат директно между здравното заведение и застрахователната компания.

 

Застрахователната и асистънс компаниите, с които работим са международно представени, което, вече изпитано, гарантира адекватна и навременна помощ и на място, 24 ч. в денонощието. 

 

Вижте цени и си направете застраховка “Медицински разходи в чужбина” 

 

 

ЗАСТРАХОВКА „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМИ ПРИ АНУЛИРАНО ПЪТУВАНЕ“

 

 

Често взимаме спонтанно решение за закупуване на почивка, самолетен билет или хотел, привлечени от ниските цени и добрите оферти. Те, обаче, често са за период след няколко месеца и не можем да сме сигурни, че нещо в плановете ни няма да се промени. А в сегашната ситуация с разпространението на Covid-19 и риска да се заразим или да бъдем карантинирани, тази застраховка става още по-важна.

 

Застраховката „Възстановяване на суми при анулирано пътуване“, е решението на този потенциален проблем.

 

Тя представлява осигуровка срещу непредвидени обстоятелства. Достатъчно е да бъде сключена поне 10 дни преди началната дата на пътуването ви и не повече от 7 дни след закупуване на самолетен билет, хотелско настаняване, круиз или почивка. Застраховате цялата сума, която сте заплатили за пътуването.

 

С една застраховка „Възстановяване на суми при анулирано пътуване“ може да покриете цялата почивка на семейството си, не е нужно за всеки член от семейството да има отделна полица, но е важно да добавите в полицата всички, които биха се възползвали от застраховката, в случай на необходимост. 

 

 Вижте цени и си направете застраховка “Възстановяване на суми при анулирано пътуване”

 

Как може да закупите самолетен билет, хотел или застраховка за пътуване до Истанбул

 

Интернет

 

Изберете някое от предложенията за полети до и от Истанбул или използвайте формата за търсене на самолетни билети в началото на страницата. В нея задайте желани от Вас дати на пътуване и проверете най-изгодните предложения за самолетни билети на различни редовни авиолинии до Истанбул  от всеки един град на заминаване, или обратно. Ако датите на пътуване не са фиксирани, използвайте опция за търсене +- 3 дни, за да намерите най-ниската цена в по-широк диапазон. Можете да зададете търсене до конкретно летище в Истанбул или да направите общо търсене за града, без да уточнявате летището, на което каца полетът.

Нашата онлайн търсачка за полети е разработена така че да търси най-ниските цени за най-удобните полети, според вашите критерии на търсене. Тя проверява в реално време цените и наличността на свободни места за полети до Истанбул с традиционните авиокомпании и Ви дава опция да сравните и изберете най-удачния за Вас вариант.

Имате възможност да направите резервация, която да заплатите на момента с дебитна/кредитна карта или да запазите за 24 часа и да платите в офис или по банков път.

Застраховка за вашето пътуване до Истанбул може да направите онлайн в нашата нова платформа за застраховки “Медицински разходи в чужбина.

 

По телефон

 

Обадете се на 0700 15 115, на цената на един градски разговор, всеки ден от 09:00 ч. до 21:00 ч., за да се свържете с някой от нашите опитни експерти по самолетни билети и туристически услуги. Според Вашите изисквания, те ще намерят най-удобните и евтини полети до Турция; ще Ви помогнат да изберете най-подходящата опция и ще я резервират за Вас, без да се ангажирате с плащане. Когато сте готови да закупите запазения самолетен билет според указания срок, може да платите на място в някой от нашите офиси, по банков път или с дебитна/кредитна карта в нашия сайт.

 

 

По e-mail

 

 

Изпратете запитване за планираното от Вас пътуване към някой от нашите офиси, за да получите изгодни алтернативи за билети до Истанбул и опция за резервация. Нашите имейл адреси може да намерите в страницата за контакти на Usit Colours.

 

 

В офис

 

Запитване за цени, резервация и закупуване на самолетен билет до Истанбул може да направите и на място, в някой от нашите офиси, разположени в различни градове в България.

Ежедневно на Ваше разположение са и два офиса, които работят с клиенти на място и през уикенда:

 

Mall of Sofia, София - работно време: понеделник – събота от 10:00 до 19:00 ч.; неделя от 12:00 до 16:00 ч.

Varna Mall, Варна - работно време: всеки ден от 10:00 до 19:00 ч.

 

 

Проверете кой е най-близкия офис на Usit Colours и заповядайте в удобно за Вас време.

Необходими документи за пътуване

Документите, които е необходимо да представите за полета ви до Истанбул са:

 

  • международен паспорт, валиден след датата на връщане в България;
  • електронно копие на Вашия самолетен билет или бордна карта, ако имате направен онлайн чек-ин. Попитайте Вашия консултант в Usit Colours какви са възможностите за онлайн чек-ин.
  • при пътуване с непълнолетни деца: копие на акт за раждане и нотариално заверено пълномощно от родител/и, непътуващ с детето.

 

Ако имате резервация за нощувки в хотел в Истанбул или околността, е добре да имате копие от ваучера за настаняване. Освен доказателство за платена резервация, той съдържа и полезна информация за адреса, телефона и точното име на хотела.

 

В случай, че сте си купили застраховка за пътуване в чужбина, е важно да носите полицата на застраховката. В нея е изписан и контакт за спешна връзка със застрахователя.

 

 

 

« обратно

 

От Кристина Симеонова

 


 

  • Описанията в страницата са с цел съвет и обща ориентация. Те са актуални към датата на списване и публикуване, но не гарантираме за актуалността след това.
  • Офертите за самолетни билети се обновяват веднъж дневно, но въпреки това е възможно наличността и цените да се променят и при търсене да бъдат по-високи или по-ниски.

 

Creative Commons License Текстът в тази страница от Кристина Симеонова е с copy-right права и защита от копиране на съдържанието с комерсиална цел чрез Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка

By Dilyana Georgieva