Полети до Милано

Милано

ИЗГОДНИ ПОЛЕТИ ДО МИЛАНО

 

Търсите изгодни самолетни билети и удобни полети за предстоящо пътуване до Милано? Имате късмет, че попаднахте на тази страница, посветена и разработена с цел да помага с намиране на добри оферти за полети до и от Миланои да предоставя най-важната информация, полезна за едно пътуване – информация за летища и транспорт до града, опции за хотелско настаняване, необходими документи за пътуване, застраховки и начини за резервация.

 

Тук ще намерите готови оферти за самолетни билети до и от Милано, за различни дати на пътуване. Ако вашите критерии за полети до Милано са различни, директно може да направите търсене в нашата резервационна система, чрез формата за търсене.

Какво е полезно да знаете, за да намерите най-удобните и изгодни полети до Милано

Полети от България до Милано има от София, Варна и Пловдив. Онези от Вас, които живеят в близост до гръцката и румънска граница, могат да се възползват от често по-изгодните самолетни билети до Милано от Солун, Букурещ и Констанца.

 

»    София – Милано

От София до Милано може да се лети с Wizz Air, които предлагат директни нискотарифни полети до летище Бергамо всеки ден от седмицата. Ryan Air също оперират директна линия от София до летище Малпенса в Милано. Ако предпочитате традиционните авиокомпании, имате избор да летите с директен полет на Bulgaria Air до летище Малпенса три пъти седмично, или с прекачване, често на по-ниска цена за самолетен билет с Lufthansa, Alitalia или Austrian Airlines. Те летят както до летище Малпенса, така и до летище Линате, но обикновено самолетните билети до Милано, Линате, са на по-висока цена.

 

»    Пловдив – Милано

Самолетни билети от Пловдив до Милано могат да се намерят за нискобюджетната Ryan Air. В момента полетите се оперират до летище Бергамо през зимния сезон два пъти седмично - в дни сряда и неделя.

 

»    Варна – Милано

Директни полети от Варна до Милано се изпълняват от Wizz Air до летище Бергамо два пъти в седмицата. Полети с прекачване от Варна до Милано се изпълняват от Bulgaria Air, Austrian Airlines, Turkish Airlines и др.

 

»    Букурещ – Милано

Ако живеете по-близо до северната ни граница, имате възможност да летите директно от Букурещ с евтини самолетни билети до Милано на нискотарифната авиокомпания Wizz Air, която има ежедневни полети до летище Бергамо. Друга нискотарифна компания - Ryan Air също предлага директни полети както до летище Бергамо, така и до летище Малпенса всеки ден от седмицата. Blue Air пък оперират до летище Линате, както и до Бергамо. Полети с прекчаване предлагат Austrian Airlines, Lufthansa, Turkish Airlines и др.

 

»    Солун – Милано

Нискобюджетната авиокомпания Ryan Air лети директно от Солун до Милано, летище Бергамо. Aegean Airlines и Austrian Airlines летят с прекачване до Милано (Малпенса). Alitalia предлага полети с прекачване както до летище Малпенса, така и до летище Линате. Намиращ се на приблизително еднакво отстояние от летище София за живеeщите в Южна и Югозападна България, Солун може да бъде подходящ вариант за летене до италианската столица на модата.

 

»    Милано – София

Изброените опции за полети на различни авиокомпании и летища са валидни и при пътуване от Италия към България, като в някои случаи самолетни билети с тръгване от Милано са на по-добри цени, ако се купят от България. Възможността да резервирате билети и за двете посоки, независимо от къде е началната точка на отпътуване, позволява да търсите оптималните за Вас полети и цени на самолетни билети. 

 

Нашата резервационна система помага да намерите най-ниските цени за двупосочени билети от и до Милано като предлага и комбинации на полети на различни авиокомпании.

Летища в Милано и транспорт до центъра на града

Когато резервирате Вашия самолетен билет до Милано, вземете под внимание времето и цената на трансфера от летището до центъра на града, за да изчислите общата стойност на пътуването.

 

Милано има три основни летища – Малпенса/Malpensa (код MXP), Бергамо/Bergamo, наричано още Orio al Serio (код BGY) и Линате/Linate (код LIN).

 

Летище Малпенса е основното летище на Милано и се намира на 50 км северозападно от Милано. Летището предлага най-разнообразни опции за транспорт, както към центъра на Милано, така и към други градове в Италия.

Летището има два терминала. Ако кацате на Терминал 1, най-изгодния и същевременно бърз начин за придвижване до централната част на града е бързият влак Malpensa Express, на цена 13 евро за еднопосочен билет. Пътуването отнема средно 50 минути до централната гара Milano Centrale.

За кацащите на Терминал 2, по-удобен вариант би бил автобус Malpensa Shuttle, който прави 50-60 минутен трансфер за 10 евро в една посока. Автобусите се движат на всеки 20 минути.

 

Летище Бергамо се използва основно от нискотарифни авиокомпании. То е най-отдалечено от Милано и е свързано с центъра на модната столица посредством автобусни превози на различни компании.

Директно от летището до Milano Centrale се движат автобуси Orio Shuttle с цена на еднопосочен билет от 10 евро (5 евро, ако се резервира онлайн) и време на придвижване 50-80 минути.

Има още няколко автобусни компании, с които можете да стигнете до центъра на Милано и чиито цени започват от 5 евро за еднопосочен билет.

Освен с автобус, можете да стигнете до Милано и с влак. За целта трябва да вземете автобус ZENI до Бергамо (1.50 евро) и от там да вземете влак (около 5 евро) до Милано.  

 

Летище Линате се намирана на 7 км от Милано и е най-близко разположеното летище до града, свързано с централната му част с редовни линии на градския транспорт.

За пътуване през седмицата, редовният автобус X73 е най-бързият начин за придвижване до центъра. На цена 5 евро на посока с него можете да стигнете до централния площад San Babila за около 30 минути. През уикенда, удачен вариант са автобусите Starfly за 5 евро или AirBus също на цена 5 евро за една посока и 30-40 минути трансфер от летището до гара Milano Centrale.

Хотели в Милано

Експертна консултация и резервация на хотел в Милано или друга точка в Италия може да получите като се свържете с наш консултант на 0700 15115 или посетите най-удобния за вас офис на Юзит Калърс.

Медицински застраховки за пътуване до Милано

За да бъдете максимално защитени и спокойни по време на вашето пътуване в Милано препоръчваме да направите застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за себе си и всички пътуващи с вас.

Цените на застраховките за пътуване до Милано са достъпни за всеки, така че няма причина да си спестите този разход на фона на спокойствието, който ще ви осигури. За 5 дни престой в Италия например, цената на застраховка е 4,57 лв. за €4000 застрахователен лимит и 9 лв за €15000 лимит. Хубавото е, че цената не се смята на дневна база, така че ако си правите по-дълга ваканция, например 20 дни, няма да се наложи да платите 4-пъти по-скъпа премия, а само 15.78 лв за €4000 и 28,79 лв за €15 000.

 

Предимство на такава застраховка е, че покрива различни случаи, с които човек може да се сблъска, при пътуване в чужбина. Всяка от застраховките, които предлагаме, покрива изплащане на разходи при нужда от спешна медицинска или стоматологична помощ или заболяване, включително и разходите за лекарства, а повечето включват и: правна и финансова помощ, транспорт на член от семейството, при дълъг болничен престой, съдействие при загуба на лични документи, обезщетение при загуба на багаж и др. 

Другото голямо предимство на застраховката „Помощ при пътуване в чужбина“ е, че тя е тип „асистънс“, т.е. при необходимост от използване на застраховката, няма да ви се наложи да платите лечението си, а след това да чакате възстановяване на направените от вас разходи. Всички сметки се уреждат директно между здравното заведение и застрахователната компания.

Застрахователната и асистънс компаниите, с които работим са международно представени, което, вече изпитано, гарантира адекватно и навременна помощ и на място, 24 ч. в денонощието. Компанията има офис и в Милано, което е несравним плюс в случай на локално съдействие.

 

Вижте подробна информация за застраховките, които предлагаме и техните цени.

 

Как може да закупите самолетен билет, хотел или застраховка за пътуване до Милано

 

Интернет

 

Изберете някое от предложенията за полети до и от Милано или използвайте формата за търсене на самолетни билети в началото на страницата. В нея задайте желани от Вас дати на пътуване и проверете най-изгодните предложения за самолетни билети на различни редовни авиолинии до Милано от всеки един град на заминаване, или обратно. Ако датите на пътуване не са фиксирани, използвайте опция за търсене +- 3 дни, за да намерите най-ниската цена в по-широк диапазон. Можете да зададете търсене до конкретно летище в Милано или да направите общо търсене за града, без да уточнявате летището, на което каца полетът.

Нашата онлайн търсачка за полети е разработена така че да търси най-ниските цени за най-удобните полети, според вашите критерии на търсене. Тя проверява в реално време цените и наличността на свободни места за полети до Милано с традиционните авиокомпании и Ви дава опция да сравните и изберете най-удачния за Вас вариант.

Имате възможност да направите резервация, която да заплатите на момента с дебитна/кредитна карта или да запазите за 24 часа и да платите в офис или по банков път.

Застраховка за вашето пътуване до Милано може да направите онлайн в нашата нова платформа за застраховки “Помощ за пътуване в чужбина”. 

 

По телефон

 

Обадете се на 0700 15 115, на цената на един градски разговор, всеки ден от 09:00 ч. до 21:00 ч., за да се свържете с някой от нашите опитни експерти по самолетни билети и туристически услуги. Според Вашите изисквания, те ще намерят най-удобните и евтини полети до Италия; ще Ви помогнат да изберете най-подходящата опция и ще я резервират за Вас, без да се ангажирате с плащане. Когато сте готови да закупите запазения самолетен билет според указания срок, може да платите на място в някой от нашите офиси, по банков път или с дебитна/кредитна карта в нашия сайт.

 

 

По e-mail

 

 

Изпратете запитване за планираното от Вас пътуване към някой от нашите офиси, за да получите изгодни алтернативи за билети до Милано и опция за резервация. Нашите имейл адреси може да намерите в страницата за контакти на Usit Colours.

 

 

В офис

 

Запитване за цени, резервация и закупуване на самолетен билет до Милано може да направите и на място, в някой от нашите офиси, разположени в различни градове в България.

Ежедневно на Ваше разположение са и два офиса, които работят с клиенти на място и през уикенда:

 

Mall of Sofia, София - работно време: понеделник – събота от 10:00 до 19:00 ч.; неделя от 12:00 до 16:00 ч.

Varna Mall, Варна - работно време: всеки ден от 10:00 до 19:00 ч.

 

 

Проверете кой е най-близкия офис на Usit Colours и заповядайте в удобно за Вас време.

Необходими документи за пътуване

Документите, които е необходимо да представите за полета ви до Милано са:

 

  • лична карта или паспорт, валидни след датата на връщане в България;
  • електронно копие на Вашия самолетен билет или бордна карта, ако имате направен онлайн чек-ин. Попитайте Вашия консултант в Usit Colours какви са възможностите за онлайн чек-ин.
  • при пътуване с непълнолетни деца: копие на акт за раждане и нотариално заверено пълномощно от родител/и, непътуващ с детето.

 

Ако имате резервация за нощувки в хотел в Милано или околността, е добре да имате копие от ваучера за настаняване. Освен доказателство за платена резервация, той съдържа и полезна информация за адреса, телефона и точното име на хотела.

 

В случай, че сте си купили застраховка за пътуване в чужбина, е важно да носите полицата на застраховката. В нея е изписан и контакт за спешна връзка със застрахователя.

 

 

 

« обратно

 

От Dilyana Georgieva

 

 

  • Описанията в страницата са с цел съвет и обща ориентация. Те са актуални към датата на списване и публикуване, но не гарантираме за актуалността след това.
  • Офертите за самолетни билети се обновяват веднъж дневно, но въпреки това е възможно наличността и цените да се променят и при търсене да бъдат по-високи или по-ниски.

 

Creative Commons License Текстът в тази страница от Диляна Георгиева е с copy-right права и защита от копиране на съдържанието с комерсиална цел чрез Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка

By Dilyana Georgieva