Изгодни самолетни билети до Милано

Милано

ИЗГОДНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ДО МИЛАНО

 

Търсите изгодни самолетни билети и удобни полети за предстоящо пътуване до Милано? Имате късмет, че попаднахте на тази страница, посветена и разработена с цел да помага с намиране на добри оферти за полети до и от Миланои да предоставя най-важната информация, полезна за едно пътуване – информация за летища и транспорт до града, опции за хотелско настаняване, необходими документи за пътуване, застраховки и начини за резервация.

 

Тук ще намерите готови оферти за самолетни билети до и от Милано, за различни дати на пътуване. Ако вашите критерии за полети до Милано са различни, директно може да направите търсене в нашата резервационна система, чрез формата за търсене.


Какво е полезно да знаете, за да намерите най-удобните и изгодни полети до Милано

Полети от България до Милано има от София, Варна и Бургас. Онези от Вас, които живеят в близост до гръцката и румънска граница, могат да се възползват от често по-изгодните самолетни билети до Милано от Солун, Букурещ и Констанца.

 

»    София – Милано

От София до Милано може да се лети с Wizz Air, които предлагат директни нискотарифни полети до летище Бергамо всеки ден от седмицата, с изключение на вторник и събота. Ryan Air също оперират директна линия от същото летище в Милано – от 5 до седем дни в седмицата. Ако предпочитате традиционните авиокомпании, имате избор да летите с директен полет на Bulgaria Air до летище Малпенса почти всеки ден от седмицата, или с прекачване, често на по-ниска цена за самолетен билет с Lufthansa, Alitalia или Austrian Airlines. Те летят както до летище Малпенса, така и до летище Линате, но обикновено самолетните билети до Милано, Линате, са на по-висока цена.

 

»    Бургас – Милано

От Бургас до Милано може да летите с полети с две или повече транзитни летища, като авиокомпании, които предлагат различни комбинации от полети са Air France, KLM, Aeroflor, Norwegian Airlines и други.

 

»    Варна – Милано

Директни полети от Варна до Милано се изпълняват от Wizz Air до летище Бергамо два пъти в седмицата, в сряда и неделя. Ежедневно полети с прекачване от Варна до Милано се изпълняват от Bulgaria Air, Austrian Airlines, Turkish Airlines и др.

 

»    Букурещ – Милано

Ако живеете по-близо до северната ни граница, имате възможност да летите директно от Букурещ с евтини самолетни билети до Милано на нискотарифната авиокомпания Wizz Air, която има ежедневни полети до летище Бергамо. Друга нискотарифна компания - Ryan Air също предлага директни полети както до летище Бергамо, така и до летище Малпенса всеки ден от седмицата. Blue Air също оперират до летище Малпенса, три дни седмично. Полети с прекачаване до всички летища в Милано предлагат Austrian Airlines, Lufthansa, Turkish Airlines и др.

 

»    Солун – Милано

Намиращ се на приблизително еднакво отстояние от летище София за живеeщите в Южна и Югозападна България, Солун може да бъде подходящ вариант за летене до италианската столица на модата.Нискобюджетната авиокомпания Ryan Air лети директно от Солун до Милано, летище Бергамо, 4 дни в седмицата. Wizz Air изпълняват също 4 пъти седмично директни полети до Милано, Малпенса. Aegean Airlines, Turkish Airlines и Austrian Airlines летят с прекачване до Милано (Малпенса). Alitalia предлага полети с прекачване както до летище Малпенса, така и до летище Линате.

 

»    Милано – София

Изброените опции за полети на различни авиокомпании и летища са валидни и при пътуване от Италия към България, като в някои случаи самолетни билети с тръгване от Милано са на по-добри цени, ако се купят от България. Възможността да резервирате билети и за двете посоки, независимо от къде е началната точка на отпътуване, позволява да търсите оптималните за Вас полети и цени на самолетни билети. 

 

Нашата резервационна система помага да намерите най-ниските цени за двупосочени билети от и до Милано като предлага и комбинации на полети на различни авиокомпании.

Летища в Милано и транспорт до центъра на града

Когато резервирате Вашия самолетен билет до Милано, вземете под внимание времето и цената на трансфера от летището до центъра на града, за да изчислите общата стойност на пътуването.

 

Милано има три основни летища – Малпенса/Malpensa (код MXP), Бергамо/Bergamo, наричано още Orio al Serio (код BGY) и Линате/Linate (код LIN).

 

 

Летище Малпенса е главното международно летище на Милано и се намира на 50 км. северозападно от града. Летището предлага най-разнообразни опции за транспорт, както към центъра на Милано, така и към други градове в Италия.

 


Летището има два терминала. Ако кацате на Терминал 1, най-изгодният и същевременно бърз начин за придвижване до централната част на града е бързият влак Malpensa Express, на цена 13 евро за еднопосочен билет. Пътуването отнема средно 50 минути до централната гара Milano Centrale.

 


Ако времето не Ви притиска, без значение на кой терминал сте кацнали, евтин и по-удобен вариант би бил автобус Malpensa Shuttle, който прави 50-60 минутен трансфер за 10 евро в една посока. Автобусите се движат на всеки 20 минути. Terravison също предлагат директни автобуси до центъра на града на всеки 20 мин., с цени от 10 евро на посока.

 

Освен това, от летище Малпенса може да хванате shuttle автобус до съседните летища – Бергамо и Линате.

 

 

 

 

 

Летище Бергамо се използва основно от нискотарифни авиокомпании. То е най-отдалечено от Милано и е свързано с центъра на модната столица посредством автобусни превози на различни компании.

 


Директно от летището до Milano Centrale се движат автобуси Orio Shuttle с цена на еднопосочен билет от 10 евро (5 евро, ако се резервира онлайн) и време на придвижване 50-80 минути.
Има още няколко автобусни компании, с които можете да стигнете до центъра на Милано и чиито цени започват от 5 евро за еднопосочен билет.

 


Освен с автобус, можете да стигнете до Милано и с влак. За целта трябва да вземете автобус ATB до Бергамо (2.60 евро) и от там да вземете влак (около 5.50 евро) до Милано.  

 

 

 

 

 

Летище Линате се намирана на 7 км от Милано и е най-близко разположеното летище до града, свързано с централната му част с редовни линии на градския транспорт.

 


За пътуване през седмицата, редовният автобус X73 е най-бързият начин за придвижване до центъра. На цена 5 евро на посока с него можете да стигнете до централния площад San Babila за около 30 минути.

 

През уикенда, удачен вариант са автобусите Starfly за 5 евро или AirBus също на цена 5 евро за една посока и 30-40 минути трансфер от летището до гара Milano Centrale.

Хотели в Милано

Експертна консултация и резервация на хотел в Милано или друга точка в Италия може да получите като се свържете с наш консултант на 0700 15115 или посетите най-удобния за вас офис на Юзит Калърс.

Застраховки за пътуване до Милано

 

ЗАСТРАХОВКА „МЕДИЦИНСКИ РАЗХОДИ В ЧУЖБИНА“

 

 

За да бъдете максимално защитени и спокойни по време на вашето пътуване в Милано, препоръчваме да направите застраховка „Медицински разходи в чужбина“ за себе си и всички, пътуващи с вас.

Цените на застраховките за пътуване до Милано са достъпни за всеки, така че няма причина да си спестите този разход, на фона на спокойствието, което ще имате.

 

Предимство на такава застраховка е, че покрива различни случаи, с които човек може да се сблъска при пътуване в чужбина. Всяка от застраховките, които предлагаме, покрива изплащане на разходи при нужда от спешна медицинска или стоматологична помощ или заболяване, включително и разходите за лекарства, а повечето включват и правна и финансова помощ, транспорт на член от семейството при дълъг болничен престой, съдействие при загуба на лични документи, обезщетение при загуба на багаж и др. 

 

Другото голямо предимство на застраховката „Медицински разходи в чужбина“ е, че тя е тип „асистънс“, т.е. при необходимост от използване на застраховката, няма да ви се наложи да платите лечението си, а след това да чакате възстановяване на направените от вас разходи. Всички сметки се уреждат директно между здравното заведение и застрахователната компания.

 

Застрахователната и асистънс компаниите, с които работим са международно представени, което, вече изпитано, гарантира адекватна и навременна помощ и на място, 24 ч. в денонощието. 

 

Вижте цени и си направете застраховка “Медицински разходи в чужбина” 

 

 

ЗАСТРАХОВКА „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМИ ПРИ АНУЛИРАНО ПЪТУВАНЕ“

 

 

Често взимаме спонтанно решение за закупуване на почивка, самолетен билет или хотел, привлечени от ниските цени и добрите оферти. Те, обаче, често са за период след няколко месеца и не можем да сме сигурни, че нещо в плановете ни няма да се промени. А в сегашната ситуация с разпространението на Covid-19 и риска да се заразим или да бъдем карантинирани, тази застраховка става още по-важна.

 

Застраховката „Възстановяване на суми при анулирано пътуване“, е решението на този потенциален проблем.

 

Тя представлява осигуровка срещу непредвидени обстоятелства. Достатъчно е да бъде сключена поне 10 дни преди началната дата на пътуването ви и не повече от 7 дни след закупуване на самолетен билет, хотелско настаняване, круиз или почивка. Застраховате цялата сума, която сте заплатили за пътуването.

 

С една застраховка „Възстановяване на суми при анулирано пътуване“ може да покриете цялата почивка на семейството си, не е нужно за всеки член от семейството да има отделна полица, но е важно да добавите в полицата всички, които биха се възползвали от застраховката, в случай на необходимост. 

 

 Вижте цени и си направете застраховка “Възстановяване на суми при анулирано пътуване”

 

Как може да закупите самолетен билет, хотел или застраховка за пътуване до Милано

 

Интернет

 

Изберете някое от предложенията за полети до и от Милано или използвайте формата за търсене на самолетни билети в началото на страницата. В нея задайте желани от Вас дати на пътуване и проверете най-изгодните предложения за самолетни билети на различни редовни авиолинии до Милано от всеки един град на заминаване, или обратно. Ако датите на пътуване не са фиксирани, използвайте опция за търсене +- 3 дни, за да намерите най-ниската цена в по-широк диапазон. Можете да зададете търсене до конкретно летище в Милано или да направите общо търсене за града, без да уточнявате летището, на което каца полетът.

Нашата онлайн търсачка за полети е разработена така че да търси най-ниските цени за най-удобните полети, според вашите критерии на търсене. Тя проверява в реално време цените и наличността на свободни места за полети до Милано с традиционните авиокомпании и Ви дава опция да сравните и изберете най-удачния за Вас вариант.

Имате възможност да направите резервация, която да заплатите на момента с дебитна/кредитна карта или да запазите за 24 часа и да платите в офис или по банков път.

Застраховка за вашето пътуване до Милано може да направите онлайн в нашата нова платформа за застраховки “Медицински разходи в чужбина”. 

 

По телефон

 

Обадете се на 0700 15 115, на цената на един градски разговор, всеки ден от 09:00 ч. до 21:00 ч., за да се свържете с някой от нашите опитни експерти по самолетни билети и туристически услуги. Според Вашите изисквания, те ще намерят най-удобните и евтини полети до Италия; ще Ви помогнат да изберете най-подходящата опция и ще я резервират за Вас, без да се ангажирате с плащане. Когато сте готови да закупите запазения самолетен билет според указания срок, може да платите на място в някой от нашите офиси, по банков път или с дебитна/кредитна карта в нашия сайт.

 

 

По e-mail

 

 

Изпратете запитване за планираното от Вас пътуване към някой от нашите офиси, за да получите изгодни алтернативи за билети до Милано и опция за резервация. Нашите имейл адреси може да намерите в страницата за контакти на Usit Colours.

 

 

В офис

 

Запитване за цени, резервация и закупуване на самолетен билет до Милано може да направите и на място, в някой от нашите офиси, разположени в различни градове в България.

Ежедневно на Ваше разположение са и два офиса, които работят с клиенти на място и през уикенда:

 

Mall of Sofia, София - работно време: понеделник – събота от 10:00 до 19:00 ч.; неделя от 12:00 до 16:00 ч.

Varna Mall, Варна - работно време: всеки ден от 10:00 до 19:00 ч.

 

 

Проверете кой е най-близкия офис на Usit Colours и заповядайте в удобно за Вас време.

Необходими документи за пътуване

Документите, които е необходимо да представите за полета ви до Милано са:

 

  • лична карта или паспорт, валидни след датата на връщане в България;
  • електронно копие на Вашия самолетен билет или бордна карта, ако имате направен онлайн чек-ин. Попитайте Вашия консултант в Usit Colours какви са възможностите за онлайн чек-ин.
  • при пътуване с непълнолетни деца: копие на акт за раждане и нотариално заверено пълномощно от родител/и, непътуващ с детето.

 

Ако имате резервация за нощувки в хотел в Милано или околността, е добре да имате копие от ваучера за настаняване. Освен доказателство за платена резервация, той съдържа и полезна информация за адреса, телефона и точното име на хотела.

 

В случай, че сте си купили застраховка за пътуване в чужбина, е важно да носите полицата на застраховката. В нея е изписан и контакт за спешна връзка със застрахователя.

 

 

 

« обратно

 

От Кристина Симеонова

 

 

  • Описанията в страницата са с цел съвет и обща ориентация. Те са актуални към датата на списване и публикуване, но не гарантираме за актуалността след това.
  • Офертите за самолетни билети се обновяват веднъж дневно, но въпреки това е възможно наличността и цените да се променят и при търсене да бъдат по-високи или по-ниски.

 

Creative Commons License Текстът в тази страница от Кристина Симеонова е с copy-right права и защита от копиране на съдържанието с комерсиална цел чрез Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

иконка иконка

By Dilyana Georgieva