Летище Barajas - Мадрид

Летище Барахас - основни данни

Летище Барахас - Мадрид е основното летище в града, като освен това е и главна база на испанския национален превозвач Iberia Air, които генерират 60% от трафика на летището. То е най-голямото и натоварено в страната, 11-то по големина в света и четвърто в Европа. Отворено през далечната 1928 год., летището се превръща през десетилетията в един от най-важните авио центрове в Европа. 

Летището се намира близо до града - само на 9км. от финансовия център на Мадрид и на 13км. от Puerta del Sol - историческия център на града. 

 

Маршрута Мадрид - Барселона, познат още под името "Puente Aereo", буквално преведено "Въздушен мост", е най-натоварената дестинация в Европа - 971 полета на седмица до 2007 год. 

Барахас обслужва голяма част от полетите до Европа и света, и практически е основна връзка между Европа и Латинска Америка.

 

През 2009 год. близо 48 млн. пътника са използвали услугите на летището.

 

Летище Барахас, разполага с 4 терминала, на които оперират различни авиокампании. Терминал 4 е най-новия и модерен от другите 3, като впечатлява с архитектура, дизайн и функционалност. Представлява главна сграда и сателирна сграда, намираща се на около 2.5 км., свързани с влакче. Новият терминал е конструиран с идеята да усигури на пътниците глатко начало на пътуването. Терминала се използва предимно от Iberia Air и останалите членове на алианса Oneworld. Терминалите 1,2 и 3 са дом на алиансите SkyTeam и Star Alliance. 

 

Транспорт до града

Тъй като е разположено много близо до центъра на Мадрид, предвижването от и до летището е максимално лесно и бързо. на разположение е са метро, рейсове и таксита.

 

Може би най-удобният вариант е метрото, което свързва терминалите с центъра на града, посредством метро линия 8, за по-малко от 25мин. Първото влакче от центъра за летището е в 6:05 сутринта и пристига около 6:30 до Терминали 1,2 и 3 и около 6:40 е на Терминал 4.

 

Друга опция са ЕМТ рейсовете (мадридската транспортна компания). Рейсовете правят удобна връзката между летището и главната ЖП гара на Мадрид. За целта ви е необходим рейс номер 200. Ако пък искате да се озовете директно в центъра рейс N4 ще ви отведе на Plaza Cibeles.

 

Закупете самолетен билет до Мадрид от нашата резервационна система. Единствено променете датите на пътуване от търсачката в ляво и изберете най-добрата оферта.

 

 

By Dilyana Georgieva

 

« обратно

 

обновена 06.2014

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка