летище Ферихед - Будапеща

Летище Будапеща - основни данни

Летище Будапеща

Летището на Будапеща - Ференц Лист - има два терминала: Терминал 1 и Терминал 2. Проверете предварително от кой терминал заминавате, тъй като разстоянието помежду им е голямо.

 

 

 

 

 

 

Транспорт до града

 

С кола:
С кола се стига от центъра на Будапеща за 20 мин, използвайки високоскоростната лента, предвидена специално за пътници до летището. Лентата е отделена от градския трафик с бариера и задръствания са възможни само при изключителни обстоятелства.

 

С такси:
Такси до летището ще ви струва около 20 евро в едната посока.

 

С влак:

Влак от MAV мрежата се движи от гарa Ferihegy до централната гара Nyugati. Цената за билет в една посока е 370 HUF или (1.20 евро). Времето за придвижване е между 20 и 25 минути.

 

С автобус:
Автобус 93 превозва пътници от Терминал 1 до най-близката станция на метрото - Kоbаnya-Kispest Metro Station. От там, Синя линия ( Метро 3 ) ще ви превози до Deak Ferenc Square за 20 мин. Специална автобусна линия 200 обслужва терминали 1 и 2 до метрото с пригодени автобуси и удължено разписание. Цената на билет за автобус или метро е 320 HUF - около 1 евро (400 HUF ако се купува от шофьора ). За повече информация: www.bkv.hu.

 

 

« обратно

 

От Dilyana Georgieva

обновена 09.2014

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка