Летище Фиумичино - Рим

Летище Фиумичино, Рим - основни данни

Летище Фиумичино, Рим

Рим - Фиумичино е международно летище, работи 24 ч. Има 3 пътнически терминала, 1 летищен хотел. Услуги за пътниците: Поща, банка, обменни бюра, машини за обмен на валута, ресторанти, кафенета, барове, VIP зала, безмитен магазин, магазини за вестници, спсания, цигари, подаръци, аптека, турист. агенция, коли под наем, таксиметрови услуги, кабинет за първа помощ, улеснения за инвалиди, бизнес център.


Други летища: Roma Ciampino

 

 

 

Транспорт до града

 

С кола:
Летището, известно още като “Леонардо да Винчи” се намира на 32 км от Рим. От околовръстното шосе (GRA) се отбива магистрала Rome – Fiumicino, която стига директно до летището.


С такси:
Такси до летището ще ви струва около 40 евро в едната посока. Пътуването отнема около 45 мин


С автобус:
Удобна транспортна връзка от Рим е експресът Leonardo. Влакът тръгва на всеки половин час от централна гара Termini и пътува 30 мин до летището. Първият влак е в 6.37 am а последният в 11.37 pm. Цената на еднопосочен билет е 14 евро.

 

 

« обратно

 

От Dilyana Georgieva

обновена 09.2014

За да направим вашето преживяване на нашия сайт по-приятно и ползотворно, да изпращаме специални промоции и съобщения, според вашите интереси, ние ползваме бисквитки.


Можете да прочетете подробно описание на бисквитките, които ползваме и да прецените дали да се съгласите или да се откажете от тях. Второто няма да ограничи ползването на сайта ни, но ще прекрати възможността да бъдете информирани в рекламните канали за оферти към които бихте имали интерес.

иконка иконка