Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Летище Шопен, Варшава

Летище Шопен, Варшава (WAW) – полезна информация

 


 

 

РазположениеЛетище Шопен, Варшава

Централното летище във Варшава, Полша се казва Шопен. Намира се на около 10 км югозападно от града и поема повече от половината международен трафик на страната. Обслужва около 300 полета дневно, както международни, така и вътрешни.

 

 

Терминали

Летище Шопен разполага с един терминал, познат като Терминал А, който обединява Терминал 1 и Терминал 2 по първоначален замисъл. Разполага с две зали - Северна и Южна.

 

Брой и имена

 

Северна зала - Това е старата част на летището с чек ин гишета А и В.

 

Южна зала - Чек ин гишета С, D, Е. Това е модернизираната част на летището и благодарение на нея капацитетът му е увеличен до 25 милиона пътници на година.

Авиокомпании обслужвани на летище Шопен са Еър Берлин, Еър Лингус, Еър Чайна, Еър Франс, Алиталия, Австрийски авиолинии, Бритиш Еъруейс, Чешки авиолинии, Емирейтс, КЛМ, Полски авиолинии, Луфтханса, Катарски авиолинии, Швейцарски авиолинии, Турски авиолинии, Вуелинг, нискобюджетните Уиз Еър.

Терминалът разполага с бюра за обмен на валута, ресторанти и магазини за сувенири и повечето удобства на едно международно летище.

 

На кой терминал биха кацнали пътниците от София и след това, ако се прекачват

 

За момента от София директни полети имат само ЛОТ (Полските авиолинии). Полетите са всеки ден като в делнични дни разполагат с по два полета. Във високия сезон се очаква честота им да се увеличи и да са три пъти дневно.

От Бургас след средата на месец юни Уиз Еър започва да изпълнява полети до летище Шопен два пъти седмично, четвъртък и събота.

 

Връзка между терминалите

 

Тъй като терминалът е само един, полетите с прекачване са доста удобни и не е необходима смяна на терминал.

 

 

Необходимо време и документи

Препоръчително е да сте на летище около 2 часа преди полета, за граждани на ЕС процедурите са сведени до минимум. С оглед малките си размери, летище Шопен е много удобно за полети с прехвърляне.

 

 

Интернет на летището

На летище Шопен има безплатен интернет с неограничено ползване.

 

Има ли възможност за rent-a-car? На кои компании?

Офисите на рент а кар компаниите се намират на Терминал А в общата зона за пристигащи полети. Офиси тук имат: Avis, Budget, Dollar, Europcar, Express car hire, Hertz, Sixt.

 

 

Как да стигнем до центъра на Варшава?

Може би най-лесният начин за стигане до центъра на града е с влак, който тръгва от гарата на летище Шопен. Има влакове на всеки 10-15 минути, билетът струва около 1 евро, а самото пътуване е не повече от 25 минути.

С автобус можете да пътувате на същата цена, на самото летище има нова спирка за автобуси.Следете за номера 175 и 188 през деня.

Приблизително същото време ще ви заеме и пътуването с такси до центъра, но цената е около 10-15 евро. Хубаво е преди да използвате такси, да сте сигурни че е на лицензирана фирма, стоянка на таксита пред самия терминал.

 

 

 

« обратно

 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за летище Шопен във Варшава by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
публикувана 03.2017   /  обновена 02.2018


иконка иконка