Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Летище Дубай World Central

 

Летище Дубай Ал Мактум Интернешънъл (World Central) DWC – полезна информация

 

Разположение

Летище Ал Мактум Интернешънъл се намира в южната част на Дубай и е планирано да бъде най-голямото международно летище в света, след завършването си с капацитет от над 120 милиона пасажера.

 

 

Терминали

В момента все още функционира само един терминал, но има капацитета да приема А380. Удобствата на това летище са в процес на изграждане. 

От София можете да летите с полетите на Wizz Air до Дубай Ал Мактоум.

 

 

Необходимо време и документи

За български граждани, от няколко години насам режимът е безвизов. Изисква се само валиден международен паспорт. За момента е добре да се предвиди повече време преди полета, с оглед непълния капацитет, с който функционира летището.

 

 

Интернет на летището

На всички терминали интернетът е безплатен и е с неограничено време за ползване.

 

 

Има ли възможност за rent-a-car? На кои компании?

Офиси на рент а кар компании имат Hertz и National. Ако предварително сте направили резервация на друга компания, колата ще бъде докарана и ще ви чака за оформяне на документи с представителите на фирмата доставчик.

 

 

Как се стига от Дубай до летището?

Летището се намира на около 40 км от централната част на Дубай. В бъдеще е предвидено метрото да го свързва с града, но в момента проектът все още не е довършен. За момента може да се предвижите с автобус, който с оглед слабото натоварване е с честота около час. Цената на пътуването до най-близката метростанция с него е около 2 долара.

С такси ще трябва да предвидите около 35-40 долара, стоянки има пред терминалите, а самото пътуване според трафика продължава около 40-50 минути.

 

 

 

« обратно
 

 

Creative Commons LicenseОбща информация за летище Дубай World Central by Диляна Георгиева is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

публикувана 03.2017   /  обновена 04.2017


иконка иконка