Usit Colours използва бисквитки, с цел подобряване на услугата на нашите уебстраници. Ако продължите да използвате онлайн услугите ни, приемаме че сте съгласни да получавате бисквитки от уебстраниците, собственост на компанията.

Летища в Азия

Летища в Азия

Летище Дубай Интернешънъл 

Дубай Интернешънъл е едно от най-добрите летища, не само заради невероятната инвестиция направена там, а и заради огромните си размери и технологични постижения. Намира се на около 5 км. източно от центъра на Дубай и е дом на авиокомпанията Emirates, редом с нискобюджетното й подразделение Flydubai. Интересно е да се отбележи, че за да функционира, на летището работят около 90 000 души и генерира 27% от брутният вътрешен продукт на емирството. Дестинациите обслужвани на Дубай Интернешънъл са 240, а авиокомпаниите над 140, което го прави най-натовареното летище в света по брой международни пасажери.

 

повече за Дубай Интернешънъл »

 


 

Летище World Central, Дубай

Летище Ал Мактум Интернешенъл се намира в южната част на Дубай и е планирано да бъде най-голямото международно летище в света, след завършването си с капацитет от над 120 милиона пасажера. 

В момента все още функционира само един терминал, но има капацитета да приема А380. Удобствата на това летище са в процес на изграждане. От София можете да летите с полетите на Wizz Air до Дубай Ал Мактоум.

 

повече за летище World Central »

 


 

Летище Велана Интернешънъл, Малдиви

Летище Велана е единственото международно летище на Малдивите. Намира се близо до столицата Мале на северния атол. До скоро беше известно по името Ибрахим Насир, но е преименувано на по-звучното и лесно за изговаряне Велана. С оглед малките си размери и единствена наземна писта, поема голям международен трафик, заради все по-голямата популярност на дестинацията.

 

повече за летище Велана Интернешънъл »

 

 

« обратно

 

От Dilyana Georgievaиконка иконка

By Dilyana Georgieva